שאל את הרב - כללי

מי רשם את התנך

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שבוע טוב פגש אותי בחור חילוני חבר מי העבר וראה שאני חוזר בתשובה הוא טען שכדאי שאני יקרא את תולדת המקרא וירא שאת התנך רשמו הרבה אחרי מה שהייה מסופר השאלה שלי היא מתי נרשם התנך ואיך אפשר להוכיח שהוא החבר טועה ולוהכיח שתורתו אמת ומשה אמת

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה;

צריך להבין הדבר, שהכופרים בתורה, הם מנסים בכל דרך, להכחיש אותה, ולטעון נגדה, ולסתור אותה, והכול כדי לעבור עליה, ולהתחמק ממנה.
ודאי שהתנ"ך כתוב מימות משה והנביאים, וכקבלת אבותינו הקדושים, ומסורת אומתנו הטהורה, וכיום, מוכח הדבר מגילויי הארכיאולוגיה הרבים, אשר מראים לכול, שהמקרא תואם לתקופת האבות, מצרים, משה ויהושע, זקנים ושופטים, מלכים ונביאים בדיוק.

ברכה והצלחה;

יעקב משה