שאל את הרב - כללי

איך להתמודד עם עצבות הריחוק מ ה’?

  • ט"ו אדר התשע"ז

שאלה

שלום וברכה! לפעמים אני מרגישה כל כך רחוקה מ ה'..וזה מביא אותי לעצבות. שמעתי פעם שרב אמר שגם אם אתה מרגיש רחוק מ ה'.זה ה' שהחליט להרחיק אותך ממנו. העובדה הזאת גורמת לי יותר לעצבות.כי אני משתדלת..ולפעמים מרגישה רחוקה.. למה לעשות?הרי זה נובע מחוסר אמונה..לא?

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

הייתי אומר להיפך: לא שהשם מרחיק את האדם בשום פעם, רק שאע"פ שלפעמים בזמנינו אדם מרגיש רחוק מהקב"ה, אבל מכל מקום ידוע הדבר שהוא באמת מאד מאד קרוב להקב"ה - והקב"ה דואג בשבילו; וזאת מכיון שיש לו כל כך הרבה זכויות בשמים שנוצרו רק על ידי העובדה שהוא שומר מצוות בימינו.

 כי ידועים הם דברי האר"י ז"ל שאמר לתלמידו המובהק רבי חיים ויטל ז"ל אודות זמנו: שמפני גודל קושי ההסתר והגלות, אפילו אם יהודי עושה "מעשה קטן מאד בדור כזה, שקול כמה מצוות גדולות שבדורות אחרים." (ספר החזיונות)

והנה, האר"י ז"ל אמר דברים אלו מלפני 400 שנה - אשר כמעט ואי אפשר להעריך את הנסיונות שיש בימינו לנסיונות שהיו בימיו ז"ל.

אם כן, כל שכן הוא, שכל יהודי היום שמקיים תורה ומצוות יש לו זכיות עצומות בשמים; ונדע תמיד בודאות שהקב"ה אוהב אותו ושומר עליו ורוצה רק בטובתו - ואע"פ שלפעמים האדם מרגיש בקרבו שהוא רחוק מאת הבורא עקב משהו שאירע לו.

בברכה,

רב נחום