גרות

  • ט"ו אדר התשע"ז

שאלה

אישה שהיתה נשואה בנישואין אזרחיים לגבר יהודי והם ביחד הביאו בת ובן לעולם. לאחר כמה שנים האישה התגיירה וגם ילדיהם הקטינים. כיום כולם שומרים מצוות ומנהלים אורך חיים יהודי דתי. לפי היהדות הילדים נחשבים כילדים שלה או שאין להם שום קשר לאמם? האישה אמם של הילדים או שהם רק ילדים של אביהם. תודה

תשובה

שלום וברכה

הלכתית אין להם ייחוס של האב או אם. האב אינו אביהם מאחר וגויים אינם מתייחסים אחר אביהם והאם אינה אימם מאחר והיא התגיירה וכם הם התגיירו. אולם אין צורך להסביר זאת לילדים. כמו כן לעניין יחוד הם נחשבים כהורים ואין בהם חשש יחוד כלל