שאל את הרב - כללי

חזרה בתשובה על קעקוע

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, לפני כשנתיים התחלתי לשמור שבת וחזרתי בתשובה, לפני שזכיתי לחזור בתשובה עשיתי טעות ענקית - עשיתי קעקוע(לפני כ-3 שנים)הדבר הזה מציק ןמפריע לי מאוד ואני כל הזמן חושבת איך לתקן את הטעות הזאת ואיך לכפר על זה. השאלה שלי היא איך אפשר לכפר ולתקן חטא נורא כזה? האם יש בכלל מה לעשות? אשמח מאוד לתשובה,תודה ויישר כוח על האתר המדהים הזה!

תשובה

שלום וברכה

מרן הרב שלמה זלמן אויערבך זצ"ל פסק שאין צורך לייסר את הגוף בכדי להוריד את הקעקועים. ואין הבדל מה מסמל הקעקוע, כי לאחרי התשובה הכל נשתנה במהות, ואף אם בעולם העשיה יש קעקוע מסויים בגוף, הרי שבעולמות העליונים יותר, אין זכר לקעקועים, והכל נקי וחלק כתינוק שנולד.

בהצלחה - מנשה ישראל