חברה והשקפה

מדוע כדאי להיות יהודים?

  • י"ח אדר התשע"ז

שאלה

על פי שיעורי תורה ששמעתי, הבנתי שהעולם הגשמי הזה שלנו הוא ההזדמנות שלנו לאסוף כמה שיותר מצוות על מנת שהשם ייטיב איתנו בעולם הבא.

לגויים יש את שבע מצוות בני נח ואילו לנו היהודים תרי"ג מצוות, על מנת להגיע לגן עדן אנו צריכים לקיים אותם.

השאלה שלי היא- מה התועלת שלנו בלהיות יהודים אם בעולם הבא אנחנו והגויים נגיע בסופו של דבר לאותו המקום? אדרבא, הדרך שלהם הרבה יותר פשוטה משלנו.

תשובה

שלום וברכה

היהודים והגויים לא יגיעו לאותו מקום. אמרו חכמים שרצה הקב"ה לזכות את ישראל לפיכך הרבה להם תורה ומצוות, על פי הפשט שגם הוא אמת ככל שהאדם מקיים מצוות יותר כך חלקו עולם הבא גדול יותר אין ערך ואין דמיון בין העולם הבא שלנו לעולם הבא של הגויים השכר הוא בדרגה הרבה יותר גבוהה מאשר שכרם של הגויים.

מלבד זאת יש לדעת שעל פי המבואר בדברי הקבלה נפש היהודי ונפש הגוי היא שונה לחלוטין נפש הגוי הוא מעולם העשיה ונפש היהודי שורשה בכסא הכבוד, עולם הבא של כל אחד הוא בהתאם לשורש נשמתו, בעוד הגוי יזכה לעולם הבא לפי נפשו כאן בעולם העשיה אנו נזכה להיות על כנפי השכינה וליהנות מזיו כבודו של בורא עולם, אשרי עין תראה זאת.