תפילה וברכות

האם אפשר לקרוא בתורה בשני וחמישי בתפילת מנחה?

  • י"ט אדר התשע"ז

שאלה

כבוד הרב, שלום רב. מניין של גברים שלא קראו בתורה יום שני או חמישי בבוקר, האם יכולים להוציא ספר תורה אחרי הצהריים ולקרוא בברכה, או בלי ברכה? בכבוד רב ותודה מראש. ע״ה ציון אמויאל.

תשובה

שלום רב,

בדרך קבע בוודאי שאין לנהוג לקרוא בספר תורה בתפילת מנחה במקום בשחרית גם אם יש מניין אנשים שלא שמעו קריאת התורה בבוקר. ואם רוצים לנהוג כן באקראי אין מזחיחין אותם שיש להם על מה שיסמוכו, ומכל מקום אם באים להמלך מורין להם ששב ואל תעשה עדיף.

מקורות: שו"ת יביע אומר חלק ד' (חלק אורח חיים סימן טז-יז) וקצור שלחן ערוך ילקוט יוסף (סימן קלה סעיף ה).

בברכה,

הלל מאירס