תפילה וברכות

תפילה מתוך כעס

  • כ"א אדר התשע"ז

שאלה

שלום לכבוד הרב, כשאדם עצבני מאד האם יכול להתפלל או שצריך להירגע ואז יתפלל? כי שמעתי שיש עניין לא להתפלל כשאדם עצבני. תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אכן לכתחילה אין לאדם להתפלל כשהוא שרוי בכעס, וכמו שכתב השלחן ערוך אורח חיים (סימן צג סעיף ב) לא יעמוד להתפלל אלא באימה והכנעה, לא מתוך שחוק וקלות ראש ודברים בטלים ולא מתוך כעס, אלא מתוך שמחה.

ולכן מי שנמצא בכעס, יש לו להשתדל מאוד להסיר את המחשבות המטרידות אותו לפני שיתפלל (משנה ברורה סימן צח סק"ו).

ומכל מקום אם אינו מצליח להסיר מעצמו את הכעס אין לו להפסיד בגלל זה תפילה בזמנה (שם סימן קח סק"א).

בברכה,

הלל מאירס