נשים

צניעות מחלוקות

  • כ"ג אדר התשע"ז

שאלה

שלום רב. יש ספר "תבורך מנשים" של הרבנית "י. זיידנר" יש בו הרבה הסכמות ובכללם של הרב הראשי הרב יצחק יוסף שליט"א. בעמוד 138' כתוב" ששוק באישה ערוה, ואין מועילה עבורו הצנעה בבגד צמוד[גרביים] בלבד. ... אלא בשמלה רחבה המכסה אל כל אורך השוק לפחות עד הקרסול. ע"כ ובילקוט יוסף חלק אבן העזר סימן כא' להתרחק מן העריות, בסעיפים שבהתחלה מבינים שלא חובה שהחצאית תהיה עד למטה אלא מספיק מתחת לברך ושיהיו גרביים לא שקופות. אז מה הדין בדיוק? ועוד שאלה באותו עניין, בילקוט יוסף מובא שמעיקר הדין מותר לאישה לגלות את חלק הזרוע שבין כף היד למרפק, ובספר "תבורך מנשים" עמוד 208' מובא שהחלק מהמרפק עד כף היד אסור לגלותו. מה הדין בדיוק מותר לגלות את הזרוע? וחייב לכסות את השוק בחצאית? [בספר תבורך מנשים היא מוכיחה את הדינים האלה] ובכוונה כתבנו שיש הסכמה של הילקוט יוסף, שלכאורה זה סותר את דבריו,. תודה רבה..

תשובה

שלום וברכה

הלכה למעשה הדין הוא כמו שכתוב בילקוט יוסך ולא כמו דברי הרבנית זיידנר.

הסכמה על ספר אינה אומרת שהמסכים מסכים לכל פרט בהלכה אלא מסכים בעיקר לכך שהמחבר ירא שמיים ומתכוון לשם שמים וכו' אבל ברור שהרב יצחק לא עבר על כל הספר ולא על ההלכות שבספר.