אנשי דמים ומרמה לא יחצו ימיהם", מה פרוש?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כתוב בתהילים: "אנשי דמים ומרמה לא יחצו ימיהם". שאלתי היא מה הפירוש?

תשובה

שתי סוגי מיתות בידי שמים, כלומר עבירות שה` אומר בפירוש כי העונש עליהם הוא מיתה אך לא בידי בית דין אלא בידי ה`, מתקיימות באזור המחצית חיים של האדם.

משהוא כמו שישים שנה. שתי מיתות אלה נקראות ערירי וכרת. כשדוד המלך אמר אנשי דמים ומרמה הוא התכוון לאותם אנשים שנגזר עליהם לא לחצות את שנות השישים.