לפי איזה מנהגים גר צריך ללכת?

  • א' ניסן התשע"ז

שאלה

שלום.. לפעמים הרב מדבר שאדם ילכו לפי מנהגי אבותיו ולאחרונה דיבר על הלכות פסח קטניות וקידוש בפסח על כוס ראשונה ושלישית וכל מיני דברים שאדם ילך על מנהגי אבות שלו.. השאלה שלי היא גר על איזה מנהגי יתנהג ספרדי אשכנזי ואיזה מנהגים אפשר לאמץ לעצמו? תודה מראש

תשובה

שלום רב,

גר יכול לבחור לעצמו אם ללכת לפי מנהגי האשכנזים או לפי מנהגי הספרדים.

מקורות: הליכות שלמה חלק א' (פרק ה הערה 80) בשם הגרש"ז אויערבאך זצ"ל, ותפילה כהלכתה (פרק ד סעיף ה) בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל.

אמנם דעת הגר"ע יוסף זצ"ל שאם מתגייר בארץ ישראל עליו לנהוג כמנהגי הספרדים ועדות המזרח, ואפילו אם היה אביו יהודי מארצות אשכנז, ואמו נכריה, ולכן הוצרך להתגייר, עליו לנהוג כמנהגי הספרדים - ראה בשו"ת יחוה דעת חלק ה' (סימן לג) ובשו"ת יביע אומר חלק י' (חלק אורח חיים תחילת סימן ט) ובספר חזון עובדיה הלכות פסח (מהדורת תשס"ג עמודים פח-פט).

בברכה,
הלל מאירס