גורל האדם נקבע ברגע שנולד?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

רשום בספר החדש.. המהפך שגורל האדם נכתב לו מאז שנולד כל מה שיהיה לו בחיים אם יהיה עשיר או עני אם יתחתן.. אם יהיו לו ילדים ההכל נקבע לו חץ מיראת שמים שזה בחירה שלו אז השאלה שלי היא כזאת אם נקבע לי הכל משמים ולא טוב לי עם משו או שאני רוהצ לבקש משו אז אין טעם לבקש מהקב"ה כי לא ניתן לשנות את הגזרה הייתי מעוניין לדעת תדבר הזה

תשובה

הכל בידי שמים חוץ מיראת שמים,והכל תלוי ביראת שמים ככל שאדם ירא יותר מייטיב מעשיו ,נעשה זכאי יותר ומימלא משתנה מצבו וזוכה ליותר טובה ,התפילה מיועדת בין השאר לשנות את מצבו של האדם לקרבו לבורא עולם ומימלא אינו אותו אדם כביכול שעליו נגזרה הצרה או הבעיה האחרת, היהודי מעל המזל זאת אומרת שקוים כללים המזל משפיע עליו איך יולד עם איזה תכונות וכדומה אך מכאן ואילך תלוי באדם וביראת השמים שלו,ישנה עוד נקודה כאשר לפעמים נגזר על אדם טובה מסוימת ,

אך נוצרה חסימה כתוצאה ששינה מעשיו לרעה או קיטרוג מסוים ואז בכוח התפילה והברכה ליצור את הורדת השפע שכבר נגזר, ולגרום לו להגיע בשעה שיביא תועלת לאדם,לבקש בצורה מסוימת על דבר מסוים לא רצוי כמי יודע אם זה באמת טוב לו,לכן עדיף לבקש בצורה כללית יותר ולמשל לא להגיד אני רוצה את אשה פלונית לזיווג,אלא אני מעונין בזיווג ואם אותה אשה ראויה ,אז היא תיהיה,או בפרנסה להגיד תמיד שאם זה טוב בשבילי להיות יותר עשיר אני רוצה בכך.