נשמה גבוהה, מהי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

במה מתבטא ההבדל בין אדם בעל נשמה גבוהה לאדם בעל נשמה שאינה גבוהה? והאם אדם רגיל שאינו עוסק בתורה כ"כ יכול להיות שהוא בעצם בעל נשמה גבוהה?

תשובה

אדם הראשון כלל בתוכו את כל נשמות ישראל ,וכל אחד מתקן ענין אחר שבסך הכל יוצר שלמות ,וישנם נשמות שקשורות לאברים היותר חשובים בגופו של אדם הראשון וישנם בפחות חשובים,וישנם נשמות שבהם תלוים נשמות אחרים וחיונים יותר לכלל,כמו אברים שישנם יותר חשובים כמו הלב והמח שבהם החיות כולה תלויה,לדוגמא נשמת משה רבינו נקראת נשמה כוללת שכללה בדעת את כל בני ישראל,יתכן ואדם יהיה בעל נשמה גבוהה ולא יפעל את שעליו ויחטיא את מטרתו,בלי לימוד תורה אי אפשר ,אך זה לא מחייב שבעל נשמה גבוהה כל עיסוקו יהיה בתורה לפעמים בעלי נשמה גבוהה מוטל עליהם יעודים נוספים .