שו"ת פסח

אחסון חמץ בפסח

  • ד' ניסן התשע"ז

שאלה

מבינה שניתן לאחסן חמץ בתנאי שמוכרים. א. האם צריך להשתדל להשתמש במוצרי החמץ קודם פסח? לפעמים נשארים עם קמח ועוד.. אחרי פורים שלא נגמר. ב. יש כאלה שמאחסנים חמץ בארונות במטבח, אפשרי? ג. מה זה "חמץ שעבר עליו הפסח" ואיך זה מסתדר עם המופלטה שמכינים במימונה במוצאי החג

תשובה

שלום וברכה

א. לא חייבים.

ב. אר במיכרת חמץ וסימון בולט שלא ישתמשו בזה חלילה בחג. ראוי להניח מדבקה במקום פתיחת הדלת עם השילוט מכור לגוי שלא יכשלו חלילה בכך.

3. חמץ של יהודי שעבר עליו הפסח מבלי שנמכר לגוי, אסור בהנאה.

חמץ שנמכר מותר לשימוש לאחר הפסח מיד.

בברכה,

בנימין שמואלי

נ.ב. נשלח מחו"ל ביום חול