איך זה שעמ"י הוא העם העתיק ביותר?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

הרי אומרים שעם ישראל הוא העם הכי עתיק ושכולם נכחדו ...אבל אנו רואים היום שיש כיום גם מיצרים וגם פרסים... איך מסבירים את זה?

תשובה

כדי לענות על זה צריך לברר קודם כמה דברים, מה זה עם? מי שגר על אותו חבל ארץ? משלם מיסים לאותה קופה? ודאי שלא,עם זה אנשים ששומרים על אותה רציפות גנטית,תרבותית ,סגנון, וכדומה, בזה מתייחד העם היהודי על פני כל התרבויות הקודמות שכולם נמוגו וחלפו מעל במת ההיסטוריה ,הן כתרבות,והן כאומה יחודית, הרי כל הרוצה להיות שייך לאומה האמריקאית כל מה שצריך לעשות לקבל אזרחות ובזה זה נגמר, וכן בעם המצרי והפרסי של ימינו , אך במה הם עכשיו יותר מצריים מלפני קבלת האזרחות?,

רק היהודי דתו ולאומיותו משולבים זה בזה ונשארו קיימים מאז ולעולם. כשאנו אומרים שיוון פרס ומצרים חלפו מעל במת ההיסטוריה כונתו לאותם רעיונות שהכילו בקרבם עמים אלו לאותוה תרבות שחשבו שהיא הנאורה ותתקים לעד ,והיכן הם אותם עמים שברוב גאותם הטיפו ליהודי על יושנו וחוסר הרלונטיות של תורתו הם כעשן חלפו ואנו לעד נתקיים.