פירוש השם "אמא" עפ"י הקבלה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מה פירוש השם "אמא" לפי תורת הקבלה?

תשובה

א מרמזת לאמונה ,זהו האחד שנקרא אלופו של עולם הקב"ה,מ זה אות שמגלה סמיכות דעת והשענות ,הכבשים והפרות וכן עוד חיות עדריות פועות בהברה כזאת של מה,וכדומה, וזה כיון שבעלי חיים אלו נשענים על מנהיג העדר שמוביל אותם

וכן ברוב שפות הדיבור בעולם ההברה של המם קיימת במילה המגדירה אמא,כמו באנגלית צרפתית גרמנית וכו האם העבריה היא מקור האמונה והטובעת אותה בלב הילד מהיותו יניק ועד בגרותו ,ועליה הוא נשען ונסמך וזהו אחד מהפרושים למילה אמא.(מומלץ להאזין להרצאת הרב זמיר סוד האותיות)