כשרות תפילין

  • ז' ניסן התשע"ז

שאלה

שלום לכבוד הרב. רציתי בבקשה לשתף את הרב בסיטואציה ממש מבלבלת וממש לא נעימה שקרתה לי. לפניי יותר מחודש מסרתי את התפילין של הראש שלי לסופר סתם משום שהיו לי בהן קצת "סדקים" אותו סופר הדביק לי אותן וכמובן עשה מה שצריך לעשות בכדי שלתפילין לא יחדור לחות או כל דבר שיכול חלילה להזיק לקלף מפנים. לפני שהחזיר לי הסופר את התפילין של הראש הוא ביקש ממני להתעכב עם המסירה משום שהוא רוצה שהרב שלימד אותו את אומנות הסתם ייתן תגובה על מלאכתו. הרב ראה את התפילין וכנראה לאחר התבוננות מקיפה ועומקית הוא פסק שהבית של התפילין פסולות. הסופר סתם הסביר לי מה הרב אמר ונתן לי שתי אופציות לבחור מה ניתן לעשות. אחת האופציות הייתה לתקן את הבית של התפילין בסכום בערך של 400 או לקנות חדש בסכום של 1000שקל. דיברתי עם הרב שמכר לי את התפילין לפני לא יותר מ4 שנים וכמובן שקניתי אותן בכשרות מהודרת הרב אמר שאמסור לו התפילין של הראש בכדי שיוכל לבדוק את הנושא. אותו רב שמכר לי את התפילין שלח אותן לרב מומחה תלמיד חכם ומאוד מוכר בנושא הסתם ולאחר בדיקה כנראה מקיפה ועומקית הוא קבע שהתפילין כשרות ולא סתם כשרות אלא כשרות להמהדרין!!! הוא רק ציין שאם אני רוצה להדר עוד ורק אם אני רוצה זה יעלה בסביבות 200שקל. אני משתדל להדר במצוות ובמיוחד במצוות התפילין וכשרותן נתתי אישור להדר עוד יותר. קיבלתי את התפילין והסופר סתם שנתתי לו בראשונה לשפץ אותן היה צריך לסדר לי שוב את הרצועות (כל הזמן הזה התפילין של היד ורצועות של התפילין של הראש היו אצלו) הוא לא ידע שהסכמתי להדר עוד יותר את התפילין והוא שאל למה התעסקו לי בתפילין ושזה לדעתו לא נראה טוב. סיפור ארוך ומאוד מתסכל כי ממה שאני יודע שניי הרבנים שבדקו לי את בית של התפילין של הראש הם תלמידי חכמים מאוד גדולים וידועים בציבור. אני מבקש את עזרת הרב אם הרב יוכל לפנות את הנושא לראשון לציון הרב יצחק יוסף שליטא (התקשרתי ללשכה של הרב אבל הסברו לי שניתן להגיש את השאלה בכתב וזה לוקח חודשיים עד שיענו) ושהרב יפסוק לי מה עושים? ב"ה בנתיים אני מניח את התפילין ללא חשש למרות שיש רב גדול שפסל לי את הבית שלהתפילין של הראש. אני בכל זאת מבקש שתעזרו לי בבקשה בנושא הזה כמה שראפשר יותר מהר בכדי שאהיה יותר שקט. תודה רבה וחג שמח!!!!

תשובה

שלום וברכה

לא הסברת לנו מה הנקודה שבגינה רב פלוני סבר לפסול ורב אחר הכשיר.

נא לכתוב לנו ונשתדל לענות מהרה.