בדיקת חמץ באירוח

  • ז' ניסן התשע"ז

שאלה

שלום רב. אני מתארחת אצל אבא בליל הסדר ונוסעים לפני יום ראשון אי"ה . האם אני יכולה לחזור לבית שלי לשאר ימות חג הפסח אף אם לא עשיתי בדיקת חמץ או שחייב לעשות בדיקת חמץ ? הבית הוכשר לפסח. תודה

תשובה

שלום וברכה

אם אתם נוסעים ביום ראשון חובה לבדוק את החמץ במוצאי שבת ללא ברכה ולומר לאחר הבדיקה כל חמירא דאיכא בביתא הדין דלא חזיתא וכו'.