יש תשובה על עבירות?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם אדם ידרש לתת דין על מעשיו בעולם האמת גם לאחר שחזר בתשובה, או שכל אלא ימחלו לו כמובן בתנאי שימשיך בדרכו החדשה והנכונה

תשובה

מעלתה של התשובה יכולה לגרום לכך שהאדם יגיע נקי לגמרי לשמים , ולא עוד אלא עברותיו יהפכו לזכויות.

הדבר מורכב ותלוי בסוגי החטאים ,ובדרגת התשובה על כל אחד באופן אישי,(ניתן לעיין בספר שערי תשובה כדי לעמוד על עיקרי התשובה,והחילוק בין העברות).

ככל שאדם עולה ומתחזק בעבודת השם בוחנים שוב את מעשיו כיוון שלפי דרגתו החדשה נחשב לחטא דברים שקודם לא נחשבו,וזהו רצונם של צדיקים ,כדי שיוכלו להטהר יותר ,ומימלא לזכות את עצמם יותר.

כל אדם צריך לחזור בתשובה על מעשיו ,אפילו אם הוא אדם שומר תורה ומצוות,כיון שאין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא,אבל אין בכך כדי לרפות את ידינו,כיוון שמשמים מזכים את האדם החפץ בתשובה לשוב,ומסיעים בידו.