חגים ומועדי השנה

האם מותר להתגלח בחול המועד פסח?

  • ז' ניסן התשע"ז

שאלה

שלום, אני יודע שבספירת העומר אסור להתגלח, אבל האם מותר להתגלח בחול המועד פסח? תודה רבה מראש

תשובה

שלום רב,

אסור להתגלח בחול המועד אפילו אם התגלח לפני המועד (שלחן ערוך סימן אורח חיים סימן תקלא סעיף ב). טעם האיסור הוא כדי שיזדרז להתגלח לפני המועד, כי אם היה מותר להתגלח בתוך המועד אנשים היו דוחים את הגילוח לימי המועד והיו נכנסים לרגל כשהם מנוולים (משנה ברורה סק"ג).

בברכה,

הלל מאירס