מדוע יש מצווה להתפלל?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

איך ייתכן שאדם מקבל שכר בעולם הבא על כך שביקש בקשות לטובת עצמו?

תשובה

השכר הוא על ההכרה שהוא הכיר והבין שללא תפילה ובקשה מה` לא יועיל לו כל המאמץ להרוויח כסף. אותו הדבר בשאר נושאים כמו תפילה על ילדים ובקשה להיות בריא וכדומה.

השכר הוא על זה שאדם הכיר שבורא עולם הוא נותן את הבריאות ואת הילדים ואת השמחה. זה שאדם עובד ומרוויח כסף ואם הוא עובד פחות הוא מקבל פחות זה עוד לא אומר שהוא מביא את הכסף ולא אלוקים.

א`: אלוקים יכול לחבר לו ברזים בצדדים אחרים של החשבון בנק (פיצוצים בצנרת, שיניים ועוד), ובסופו של דבר הוא יישאר עם מה שנגזר עליו, ב`: לפעמים ממירים את הכסף במשהו שהוא שווה כסף. הוא עבד והרוויח עשר אלף אפילו שנגזר עליו חמשת אלפים, אז במהלך זמן מסוים הוא יחוש לא בטוב לחצים מתחים וכדומה, לא משהו רציני אבל ה` יודע שזה שווה חמשת אלפים.

כך שההבנה צריכה להיות שמה שאנחנו עובדים זה כי אלוקים רצה שנעשה מה שנקרא "השתדלות", כאילו נעשה את המאמץ מצדינו אבל את הכסף באמת הוא נותן. וככל שאדם מתפלל יותר טוב סימן שהוא העמיק את ההבנה הזו אצלו בנפש ועל זה הוא מקבל שכר.