כניסה לישיבה.

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד הרב, שלום. אני בן 17 תלמיד בי"ס תיכון ב... חזרתי בתשובה לפני כחצי שנה, כידוע ההורים חילונים אבל בעלי זיקה מסויימת לדת, לפני שחזרתי היינו ועדין אנחנו עושים קידוש בימי שישי ומקיימים את המצוות הידועות והמינימליות(הייתי מניח תפילין קבוע ומאמין בצורה ברורה בא-לקים) וכעת ההורים(אבא במיוחד) פוחד שאני הולך להרוס לעצמי את החיים, הוא מכיר חבר שבנו חזר בתשובה והוא לא מוכן לאכול בבית הוריו עקב הכשרות, לכן אבא שלי פוחד שאני, בלשונו "אברח לו", בשבועות האחרונים הגעתי למסקנה ברורה שאני לא מרגיש מרוכז בלימודים לאחר שהייתי תלמיד שמשקיע הרבה מאוד בלימודים עד עכשיו והתייחסתי אליהם בכובד ראש, אך כעת אני מתחיל להרגיש נתק מוחלט עקב סיבות ברורות של בעיות במערכת החינוך החילונית שראיתי חלקם בהרצאה הנפלאה שלך "קשרים ואתגרים" שהועילה לי לבחון את המצב שלי מכל הכיוונים, הבעיות הנפוצות הם: דיבור לא נקי, פריצות מוחלטת,ואני מרגיש ממש פגוע בנפשי לאחר שהבנתי את ההשפעה של אי-צניעות האישה, כפירה מוחלטת שמתבטאת בלימוד מקצוע הספרות שבמהלכו ניתנים ספרים מזעזעים שבהם יש גילוי עריות, רצח, לשון הרע ודברי נבלה, עכו"ם ועוד דברים שהשם ירחם. ובתנ"ך אני נקלע למצב שבו אני פשוט לא יכול להסתכל לכיוון הלוח להעתיק עקב אי צניעות מוחלטת ומזעזעת של המורה שדורשת עוד מהתלמידות להתלבש בצניעות, פרט לכך הלימוד הוא כפרני ומתייחס לחוקרים ארכיאולוגים תוך נתק מוחלט מגדולי ישראל, העלמת והכחשת טקסטים מקראיים ואני פשוט שרוי בצער גדול בכל רגע שאני שוהה בבית הספר, ניסיתי ממש סמוך לפתיחת שנה"ל להירשם לבית ספר תורני אך הבנתי שאם אשאר שם אני אזנח את הדת עקב סיבות עמוקות ולכן חזרתי לביה"ס החילוני, כעת אני רוצה לעבור לישיבה, התייעצתי עם אבא שלי שנמצא בבית רק בשעות מאוחרות, אמרתי לו שאני כבר לא ילד ואין לי עוד הרבה זמן לעשות בגרות ועוד כזו אפיקורסית וללמוד באוניברסיטה וללכת לצבא, אני רוצה להתחיל את חיי בלימוד התורה ולעתיד ללמוד את המקצוע שלו(נגר) כמו שאמרו רז"ל שצריך האב ללמד את בנו אומנות, חוץ מתורה, ואם אני ארצה אני אשלים הבגרויות, אבל אני חפץ כעת ומשתוקק ללמוד תורה באופן עיקבי, קשה לי להסיט מחשבותיי מדברי תורה ולכן אני מתייעץ עם כבוד הרב שמבין רבות בדרכי החינוך ובנפש האדם והילד, יישר כוח על האתר מזכה הרבים, אז אשמח לשמוע תשובה ואפילו מספרי טלפון לישיבות של בעלי תשובה באזור ח....

תשובה

החשש הגדול של הורים לבנים חוזרים בשובה מאיבוד בנם ,לא רק שאינו מוצדק, אלא בדיוק להפך ,הם זוכים בבנם עשרת מונים, כיוון שכל מי שמכיר את התורה, יודע עד כמה חשובה מצוות כיבוד אב ואם , עד ששקולה כנגד כבוד שמים(שזה חלק מטעם המצווה בפנימיות),

ההמנעות מאכילה בבית הורים שאינם שומרי מצוות אינה ח"ו מאי כיבוד ההורים ,אלא מכיבודם האמיתי והכנה של הבן כלפי הוריו שאינו חפץ להכשילם בהכשלתו באכילה אסורה, ואתו דבר בשאר מצוות שקשה לקיימם בבית מי שעדיין אינו שומר תורה ומצוות. בכל מקרה של חיפוש הכוונה לישיבה וכדומה ניתן ליצור בטלמסר שמספרו036106061