שו"ת פסח

ניקיון מחמץ

  • ט' ניסן התשע"ז

שאלה

שלום רב, רציתי לשאול, כשאני מנקה את הבית לפסח, אני צריכה לנקות ממש כל דבר? דוגמאות: - יש לי קופסה בבית שיכול להיות שפעם היה בה אוכל, אבל כשהסתכלתי על הבפנים שלה היא היתה נקיה.. בכל זאת העברתי נייר מטבח (לא רטוב) בפנים למקרה שנשאר משהו.. - עוד דוגמה: צריך לנקות דברים אחרים שאין בהם אוכל? כמו אוזניות? ראיתי שהן היו נקיות.. ובכל זאת העברתי עליהן סמרטוט כי חשבתי שאולי נגעתי בהם פעם בזמן שאכלתי לחם.. אז בעצם השאלה היא: האם צריך לנקות מקומות שנגע בהם חמץ? כמו הדוגמאות שכאן? ואיך לנקות? לנקות ממש טוב עם חומר פוגם? או שאין צורך לנקות כלל? תודה!

תשובה

שלום וברכה

מקום שאין בו מקומות נסתרים ואת רואה בעינייך שזה נקי מחמץ אין צורך לנגב ולא לנקות.