שו"ת פסח

החתול לא אוכל את המזון נטול החמץ, האם לקנות לו את הרגיל גם בפסח?

  • י"ג ניסן התשע"ז

שאלה

שלום רב, החלפתי לחתול שלי כבר לפני יותר משבועיים מזון לכזה שלא מכיל חמץ. הוא לא מצליח להתרגל אליו. האם יש היתר להאכיל אותו במזון שהוא רגיל אליו והמכיל חמץ - גם בימות הפסח. ואם אני משאיר את המזון החדש, האם אני חוטא בצער בעלי-חיים?

תשובה

שלום וברכה

אם האוכל אינו ראוי למאכל אדם כלל וכלל, יש מקום להתיר להאכיל לחתול את האוכל שלו.

אבל בדרך כלל זה לא פגום לגמרי ממאכל אדם ובמקרה זה יש לתת לחתול אוכל שאין בו חמץ ואף אם הוא מצטער קצת אבל הוא בסוף אוכל מזה אין לחשוש לצער בעלי חיים.

בהצלחה,