שו"ת פסח

אבל בפסח

  • י"ד ניסן התשע"ז

שאלה

שאלתי היא מה זאת אומרת השלושים מסתיימים בערב החג? היא אינה אמורה להתאבל בסיום החג? יש מנהגים שאינם מאשרים על האבל להתארח אצל אחרים. להתארח אצל הבת שלה בערב החג זה אפשרי על פי דעתך כי עם כניסת חג הפסח האבל אינו נחשב. הבנתי נכון? תודה רבה על הסבלנות וההסברים . חג שמח! אמא שלי נמצאת באבל על אחותה שנפטרה ביום שבת שעבר , האם מותר לה להתארח בחג אצל הבת שלה ? לצורכי החג בלבד. להלן התשובה: שלום וברכה מותר. אם היא נפטרה בשבת שעברה ב1.4.2017 השלושים מסתיימים בתחילת חג הפסח והיא אינה אבילה כלל וכלל. בברכה, בנימין שמואלי

תשובה

שלום וברכה

מה התאריך שהאחות שלה נפטרה?

אכן מי שכבר גמרה שבעה על אח/אחות בת /בן בעל/אשה, הפסח מבטל לגמרי את האבילות ומתחילת החג אין יותר אבילות ואין אבילות חוזרת יותר לאחר החג.