תפילה וברכות

אדם ימני וגם שמאלי היכן יניח תפילין?

  • כ"ב ניסן התשע"ז

שאלה

רציתי לשאול כבוד הרב איפה אדם שהוא גם ימני וגם שמאלי יניח תפילין? תודה מראש

תשובה

שלום רב,

מי ששולט בשתי ידיו ועושה בשניהם את כל המלאכות שווה בשווה, יש לו להניח תפילין ביד שמאל של כל אדם (שלחן ערוך אורח חיים סימן כז סעיף ו ומשנה ברורה ס"ק כה. וכתב המשנה ברורה שם, שאם נקל לו לעשות ביד שמאל אף שיכול לעשות אותם גם ביד ימין זה לא נקרא שולט בשתי ידיו).

ראה עוד https://www.hidabroot.org/question/219796

בברכה,

הלל מאירס