מה ההבדל בין תאריך לידה עברי לתאריך לועזי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב! מדוע יש הבדל בדעות, בין רב לבין אסטרולוג, לגבי תאריך הלידה של האדם. הרב מבקש לדעת את התאריך העברי, ואילו האסטרולוג מבקש לדעת את התאריך הלועזי. מה ביניהם הקובע? אני למשל, נולדתי בספט`, ולפי תאריך הלועזי, זה מזל בתולה, ולפי תאריך העברי, שזה בתשרי, זה יוצא מזל מאזניים. אם כך, למה צריך להתייחס? תודה מראש, אביב

תשובה

הדבר הרצוי ביותר הוא לא להתייחס לשום תאריך,לא כך קיבלנו מרבותינו, ואיני זוכר שמוזכר באחד הספרים שרב שאל את תלמידו מתי נולדת במענה לבעיותיו כיוון שכיהודים אנו מנוהלים בהשגחה פרטית שמעל המזל.

ישנם דברים שנקבעים כמזל גם ליהודי,ואין הכוונה שנקבעים באופן שרירותי בלי סיבה,אלא ישנה סיבה אך הדבר קבוע ובין כך לא יכול להשתנות. אם בכל אופן שואלים אז יהודי מתנהל לפי הקביעה היהודית שהם המזלות היהודיות,אסטרולוג בודק כפי המזלות לבני העמים שזוהי השיטה הלועזית.