כיצד להתחזק באמונה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

איך אדע בוודאות כי אני מאמין ב13 עקרים באמונה שלימה ואין לי איזשהו ספק ב1 מהם בלי שאני ארגיש? האם מספיק לומר זאת כל בוקר?

תשובה

האמונה הבסיסית קיימת בך והראיה שאתה אומר אותם בכל יום ומסכים עם הדברים שפיך אומר, בנוסף: לעצם האמירה יש כוח לחזק את האמונה וכפי שנתנו לכך רמז מהפסוק בתהילים " האמנתי כי אדבר",הדבר נוגע ביחוד לאמונה ובכלל לתחושות האדם כאשר אומר בפיו דבר מסוים יש בכך יותר השפעה על דעתו והרגשתו.

אבל ישנם הרבה דרגות והכרות עמוקות יותר באמונה ואדם צריך להיות הולך ומוסיף באמונתו, וזה מגיע על ידי לימוד של דברים הנוגעים לאמונה ולביאת המשיח והתחזקות מעשית באמונה וזהו עבודה לכל חיי האדם להיות הולך ומתקדם בהשגתו ואמונתו ,ואינו דומה אמונת ילד לאמונת נער ואמונת נער לאמונת בוגר וזקן .