סוד השמות על פי הקבלה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

משהי שלמדה על סוד השמות על פי הקבלה אמרה לאמי שהשם מאיה גורם לי לחוסר ביטחון ואם היו קוראים לי מיה בלי ה-א` אז היה לי יותר ביטחון האם יש בסיס לדבריה?

תשובה

ראשית לעצם השם לא ידוע לי על כך. שנית אין לייחס כל חשיבות למה שאדם שאינו בקיא אומר אפילו ששמע כך בשיעור וכדומה כיוון שזה תלוי בעוד גורמים מעבר לעצם החישוב של צרופי השם.

דבר נוסף לא משנים שם כל כך מהר אפילו אם יודעים שיתכן שטמון בשם גורם לנטיה לכיוון שלילי ,כיוון שלכל שם יש גם מעלות בנוסף לחסרון וחבל להפסידם בחפזוןכאשר משנים בלי ידיעה עמוקה בענין. עוד רצוי לדעת שאין להתעסק כל כך בשמות כיוון שבסך הכל הבחירה בידי האדם למרות שמו המסוים להצליח בכל ורוב הרבנים נוטים לא לייחס חשיבות רבה לנושא בכל הנוגע לחיי האדם.