האם צריך זכות בכדי לחזור בתשובה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם זה נכון שבן אדם זקוק שתהיה לו הזכות לחזור בתשובה ולא כולם ראויים לזכות הזו, זכות של סבא או סבתא צדיקים (זכות אבות)... ואם כך, אז יש כאלו שלעולם תחסר מהם אותה הזכות ואז אין זה מעגל סגור לאותם אנשים, שיכול להיות וירצו אך לא יגיעו לכלל מעשה כי אין בידם הזכות? בתודה מראש על התשובה, ר י נ ת

תשובה

זה נכון שינו מושג של זכות אבות המסייעת לבנים,וכפי שמצינו אצל רבקה ויצחק, שהיא נפקדה בבנים בזכות תפילת יצחק שהיה צדיק בן צדיק ,וכן בעוד מקומות מצינו שהאבות משפעים זכות לבניהם.

אנו כבני האבות הקדושים אברהם יצחק ויעקב מושפעים מזכותם עד ימינו וכמעט שאין אדם שאין לו זכות אבות המסייעת לו. אבל זה לא תלוי רק בזה,הזכות היא סיוע,וגם בלעדיה ביד כל אדם לחזור בתשובה .