שאל את הרב - כללי

שואה למה לא קוברים את האפר?

  • כ"ח ניסן התשע"ז

שאלה

שלום, מדוע לא קוברים את הר האפר של קורבנות השואה שבמחנה ההשמדה בירכנאו?

תשובה

שלום וברכה

אמת שצריך לקבור אותם כמבואר בשו"ת הר צבי יורה דעה סימן רעה

על דבר קבורת אפר הקדושים ממחנות ההשמדה על אודת שנשאלתי אם יש חיוב ומצוה לקבור אפר הקדושים המושלכים כדומן על פני האדמה במחנות ההשמדה של הגמנים ימ"ש.

נ"ל פשוט וברור דודאי איכא מצוה וחיוב בכך.

אבל אין ידינו משגת לכפות על שלטונות פולין לקבור את האפר לגמרי ועלינו להסתפק בכך שכיסו את האפר בעפר.