חברה והשקפה

אברך

  • כ"ח ניסן התשע"ז

שאלה

שלום כבוד הרב רציתי לדעת איך חרדים מסתדרים מבחינה כלכלית כאשר יש 5 ילדים ואפילו יותר ב"ה... הבעל אברך והאישה היא המפרנסת היחידה... (לרוב עובדת בהוראה..) ויש הוצאות רבות על גנים, בתי ספר, חשמל, מים, שכירות ועוד ..... תודה מראש..

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

בישראל ישנם כ- 650,000 חרדים, ומתוכם 80,000 הם אברכים. כך שרוב החרדים בישראל עובדים לאחר החתונה:

https://www.hidabroot.org/article/1049

ישנה סיעתא דשמיא מיוחדת לעמלים בתורה, אשר זוכים לפרנסתם בדרכים מדהימות.

באופן כללי, הכוללים הם שמתרימים עשירים מחו"ל וכך משלמים לאברכים שלומדים במוסדותיהם הכנסה של 2000 ש"ח ומעלה (המדינה אינה באמת תומכת באברכים, ותמיכתה באברך היא סכום זעיר ביותר של 600 ש"ח).

 האברכים הצדיקים חיים בצמצום כדי לעסוק כל היום בתורה, האשה לרוב עובדת במקצוע מכניס והבעל עוזר בעבודות הבית וחינוך הילדים ומביא הכנסה נוספת מהכולל. יש משפחות אברכים שמפעילות עסקים צדדיים מן הבית, עושים עבודות שונות במשך השבוע, יש אברכים המלמדים בחורים בתשלום וכדו', וכך משלימים הכנסות. אך לא פחות חשוב מכך, משפחות האברכים לומדים לחסוך פרוטה לפרוטה ולא להוציא הוצאות על מותרות, הם קונים מצרכי מזון במבצעים או בכמות שבה ניכר החיסכון.

חלקם לעולם הבא לא יתואר ולא ישוער. שכן הם מגנים בזכות תורתם על כל עם ישראל.

ראה עוד במאמרי "שוויון בנטל התורה":

https://www.hidabroot.org/article/3692

בברכה,

דניאל בלס