שאל את הרב - כללי

אשה כשרה העושה רצון בעלה

  • כ"ח ניסן התשע"ז

שאלה

"כך אמרו חכמים יעל אשה כשרה היתה ועושה רצון בעלה היתה, מכאן אמרו חכמים אין לך אשה כשרה בנשים אלא אשה שהיא עושה רצון בעלה" מה היה רצונו של בעלה? וכיצד מילאה יעל את רצונו זה עד שאמרו עליה שהיא אשה כשרה העושה רצון בעלה?! תודה רבה!!

תשובה

שלום רב,

יעויין בפירוש זיקוקן דנורא וביעורין דאשא (מהמקובל רבי שמואל הידא, לפני כ-350 שנה) על תנא דבי אליהו (פרק ט ס"ק יט) שכתב, שיש ארבעה דברים שצריכה האשה לעשות לבעלה, ואם עשתה אלה הדברים אז היא נקראת אשה כשרה העושה רצון בעלה. אחד, לטחון חטין ושעורין לעשות מהן פת. שני, לטוות פשתן ולארוג בגד. שלישי, לשמש עמו כדי לקיים פריה ורביה. רביעית, אפילו אם היא מעוברת או מניקה או זקנה אפילו הכי צריכה לשמש עמו כל שעה שירצה כדי שלא ינאף בנשים אחרות.

בברכה,

הלל מאירס