לימוד מול יישום התורה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לימוד התורה דורש את יישומה. נכון שזהו בעצם משימת האדם ..? אני רואה את עבודת היישום המרכזית בחתירה ל"דעת את ה` אלוקיך ".בכל רגע, בכל מקום ובכל מצב אפשר וצריך להגיע לגילוי העלמות הקב"ה בעולם, כלומר להתבונן אל העומק ולתוך פנימיות הדברים וחיבורו עם הקב"ה ישירות. השאלה היא מהו הכלי הראשוני ע"מ להגיע לניתוח שכזה (שע"פ הבנתי זהו הדעת ובבקשה תקן אותי אם אני טועה) והכנסת האלוהות לתוך החומר הנראה לעין? תודה כל טוב

תשובה

יפה כתבת, חז"ל לידונו שהדרך הראשית והעיקרית היא לימוד התורה, כיוון שבכך מחבר דעתו לדעת התורה וזוכה למה שנקרא בלשוננו "דעת תורה" וכל אחד כפי דרגתו מושפע מאותה דעת לכל תהלוכות חייו.