עשררת השבטים, להיכן הוגלו?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום כבוד הרב- האם יש באפשרותנו לדעת היכן 10 השבטים שהוגלו לאשור? תודה מראש ..מנחם

תשובה

נאמר בפסוק "והיה ביום ההוא יתקע בשופר גדול ובאו האובדים בארץ אשור והנידחים בארץ מצרים " הרי הם כמו אבידה שלא ניתן לדעת מקום המצאה ורק לעתיד לבוא עם בוא משיח צדקנו ישובו בנים לגבולם.

ישנה כמובן הדעה הידועה על הימצאותם במקום מסוים שבגבול העל טבעי הנקרא "מעבר להרי החושך" איננו יודעים בדיוק למה הכוונה, וביחוד שיש הסוברים שפשוט נטמעו בין האומות וכחלק מהגלות להוציא נשמות נידחות אלו משבים.