הממצא החדש

  • ד' אייר התשע"ז

שאלה

שלום כבוד הרב, מה יש ליהדות להגיד על הממצא החדש שמצאו? בממצא החדש כתוב שישו לא נצלב והוא היה נביא. מה רשום בגמרא על ישו? איך זה מסתדר עם דברי הגמרא? תודה רבה כבוד הרב

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

אלו דברים חסרי חשיבות. "הממצא" המדובר נמצא בטורקיה, ומוערך כ-500 שנה לאחר הברית החדשה, ומן הסתם היה שייך לעוד כת נוצרית מתקופה זו.

ראה כאן את האמת על הנצרות:

https://www.hidabroot.org/article/94638

ישו כמובן היה נביא שקר, כך נאמר עליו בגמרא: "כישף והסית והדיח". כלומר ישו עסק בכישופים כדי להטעות את הרבים, כפי שעשו לדוגמה חרטומי מצרים, שיכלו גם הם להפוך מטה לנחש.  חשוב לציין שעם ישראל מעולם לא האמין בישו, ולא התרשם ממעשיו. מי שהאמינו בישו בסופו של דבר היו הרומאים הגויים, שלפני כן האמינו בפסלים ואלילים. ראה עוד על ישו בגמרא:

https://www.hidabroot.org/question/17966

היו לישו רק 12 תלמידים שהאמינו בו וחשבו שהוא משיח. ישו היה נביא שקר ועל כן נשלח על ידי הסנהדרין לשלטון הרומאי שצלב אותו. תלמידיו של ישו שלא ידעו להתמודד עם עובדה זו של הריגת משיחם השקרי טענו שעלה אחר כך לשמים.

בברכה,

דניאל בלס