חברה והשקפה

איך יכול להיות שרוב היהודים טועים?

  • ד' אייר התשע"ז

שאלה

שאלה שאני שואלת את עצמי מגיל 12: איך יכול להיות שרוב היהודים טועים?????? איך זה שרק מעט מכירים באמת או מוכנים להתאמץ בשבילה?????

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

קודם כל, יש לתקן טעות נפוצה:

לפני נתוני הלמ"ס משנת 2012, יש בישראל רק 43% יהודים שמגדירים את עצמם חילונים. בעוד 57% מהיהודים מוכרים כמסורתיים, דתיים וחרדים! כאשר המשותף להם הוא אמונתם באלוקים ובתורה הקדושה.

כך שיש כיום בישראל יותר מ-800 אלף חרדים, ועוד מיליוני דתיים ומסורתיים.

עם זאת, גם העובדה שכמעט חצי מעם ישראל הוא חילוני הנה מוזרה מאוד.

אין ספק שהמצב שקיים היום איננו מצב נורמלי בעם ישראל.

במשך 3300 שנה היה עם ישראל שומר תורה ומצוות.

עד לפני מאה שנה לא היו בכלל חילונים בעולם, כל היהודים היו שומרי תורה ומצוות.

אך במאה האחרונה (המאה ה-19) נוצרה תנועת ההשכלה שכל מטרתה היתה לדמות יהודים לגויים כדי לזכות לחיבתם, בעקבותיה התבוללו רבבות של יהודים באירופה. וכאשר לא זכו לאהדת הגויים למרות חילוניותם והתבוללותם ("משפט דרייפוס", האנטישמיות בגרמניה הנאצית), עלו כציונים וכבשו את ארץ ישראל.

מאוחר יותר, עלו בני עדות המזרח לארץ ישראל, והציונים שהיו כאן כפו עליהם את התרבות החילונית, חינכו אותם במוסדות לימוד חילוניים, ולתימנים אפילו גזזו את הפאות בכח. כך הפך רוב עם ישראל בארץ לחילוני, כאשר רק לפני דור עד שני דורות הגיעו ממשפחות של שומרי מצוות ורבנים.

אין זה מצב נורמלי שחצי עם שוכח את מסורת אבותיו בתוך מאה שנה.

בעקבות תנועה זו החילונים הפכו לייצורי כלאיים מוזרים מאוד: מצד אחד הם עורכים ברית מילה ("מנהג ברברי בתינוק חסר ישע!"), עורכים בר-מצווה ("טוטפות מעור על הראש"), לא אוכלים חזיר, עורכים חתונה יהודית, לא מתבוללים עם גויים, צמים ביום כיפור, שומרים סוכות ועורכים בכל שנה את ליל הסדר בפסח כפי שזוכרים זאת מאבותם, ולבסוף אפילו נקברים לפי דיני היהדות! אך מצד שני הם גם מחללים שבת בפרהסיה, לא שומרים על גדרי הצניעות ועוברים על רוב המצוות שבתורה. בקיצור, החילוני הוא בעל זהות יהודית מבולבלת מאוד, אשר שורשיה מגיעים מתנועת ההשכלה השקרית שנוצרה בהיסטוריה האחרונה, כנגד זיכרונו את יהדות אבותיו מזה 3300 שנה! לכן יהודים רבים זוכים להתקרב ליהדותם בדורנו ולשוב בתשובה, כאשר הם נחשפים לאמת שהתקשורת והחינוך בישראל מנעו מהם.

אני מציע שתענייני בשני מאמרים שכתבתי על תופעת החילונות:

https://www.hidabroot.org/article/216677

https://www.hidabroot.org/article/216987

וראי גם:

https://www.hidabroot.org/article/151815

לסיכום, חפשי בגוגל את המילים "שיחה גורלית" וקראי חוברת קצרה שכתבתי באמונה.

בברכה,

דניאל בלס