תפילה וברכות

בהנחת תפילין, האם ניתן להניח רק תפילין של יד?

  • ה' אייר התשע"ז

שאלה

שלום רב לכבוד הרב, שאלתי היא, בהנחת תפילין, האם ניתן להניח רק תפילין של יד, ללא תפילין של ראש, ובזה לצאת ידי חובה לחלוטין? לי יש קרקפת מאוד שומנית, שמנונית, ומן הסתם השער שומני, וזה מטרד בפני עצמו ללא תרופה, שגורם לעקצוצים בקרקפת וגירוד, וכשאני שם תפילין של ראש, שמונח על ראשי חצי שעה-שעה, מה שקורה, שזה גורם לאי נוחות בקרקפת. אז מה ההלכה בעניין? בתודה מראש, ועצמאות שמח

תשובה

שלום וברכה

אין לוותר חלילה על הנחת התפילין של ראש.

אם יש לך קושי בהנחת התפילין של ראש לזמן רב, יש להניח את התפילין  רק לפני ברוך שאמר עד לאחר שמונה עשרה. ניתן גם להניח את שניהם יחד ולאחר מכן להסיר את התפילין של ראש עד לאחר ישתבח. ואז להחזיר את התפילין ללא ברכה עד לאחר שמונה עשרה.

בהצלחה,