חברה והשקפה

למה אנשים שחוו מוות קליני אינם חוזרים בתשובה

  • י"ב אייר התשע"ז

שאלה

שלום כבוד הרב רציתי לשאול איך יתכן שאנשים שחוו מוות קליני אינם חוזרים בתשובה וגויים אינם מתגיירים , והאם יהודים וגויים עוברים את אותו תהליך הרי יש הבדל בין נשמה יהודית לנשמה של גוי אשמח לתשובה תודה רבה

תשובה

שלום וברכה,

מחקרים העידו שרוב המתים הקליניים שינו את אורח חייהם, נהפכו לאנשים רוחניים יותר, רבים מהם חזרו בתשובה, ואחרים איבדו את משיכתם לחומריות והחיצוניות של העולם.

מכל מקום, חשוב להבין שהמתים הקליניים עדיין לא עזבו את גופם לגמרי, ולא עלו לעולם העליון.

מוות קליני הוא רק השער לעולם הבא, ולא הכניסה אליו.

כולם רואים את אותו שער, עד שמגיעים לבית דין של מעלה.

מסיבה זו, מיליוני מתים קליניים מספרים שראו מנהרה בשמים המובילה לעולם הבא, וידעו שאם ייכנסו בה לא יוכלו לשוב עוד לחיים.

כמובן שיש הבדל בין דינו של גוי לדינו של יהודי, אך הבדל זה יתגלה רק לאחר המעבר המלא לעולם הבא, והכניסה לבית דין של מעלה.

אתה שואל מדוע לא כולם חוזרים בתשובה.

אך אם כולנו היינו "רובוטים", כולם היו שומרים תורה ומצוות, ולא היו עוד כופרים בעולם. כי כיצד יכול אדם בעל שכל ישר לכפור במציאות הבורא? ראה כאן:

https://www.hidabroot.org/article/219800

הוכח שהעולם נברא יש מאין, ומוכיח שיש לו בורא.

העולם גאוני במורכבותו, ומעיד על יוצר בעל כוונה עצומה.

אלוקים נגלה לכל עם ישראל ביציאת מצרים ומעמד הר-סיני, באופן שלא היה כדוגמתו באף דת אחרת בעולם כולו.

כל אלה עובדות פשוטות מאוד.

התשובה היא שלכל אדם יש בחירה חופשית. וגם אדם שראה את האמת יכול לכפור בה. ראה לדוגמה את עדותו של יוסי שריד שעבר מוות קליני וראה את גופו מלמעלה, אך לא רצה להאמין בכך:

https://www.hidabroot.org/article/3867

ראה עוד כתבות בנושא מוות קליני במדור "חיים לאחר המוות":

https://www.hidabroot.org/magazine/category/3136

בברכה,

דניאל בלס