קניית תפילין לנזקקים מכספי מעשר

  • י"ד אייר התשע"ז

שאלה

לכבוד הרבנים שלום וברכת ה' עליכם. האם מותר לי להשתמש בכספי מעשר, לקנות את כל הנדרש לתפילין, קלף, בתים, רצועות, כדי שאוכל לכתוב תפילין לצורך תרומה לנזקקים (אני סופר)? בתודה ובברכת יוסף ה' עליכם אלף פעמים ויברך אתכם. נתנאל סבירו

תשובה

שלום רב,

למרות שאין לאדם לקנות תפילין לעצמו מכספי מעשר (על פי המבואר בבאר הגולה יורה דעה סימן רמט אות ה, שאין לקיים מצוות שהם חובה על האדם מכספי מעשר. וכן הוא מפורש לגבי תפילין בשו"ת בית דינו של שלמה חלק יורה דעה סימן א ד"ה ואתה), מכל מקום מותר לך לקנות תפילין או להכין תפילין לאנשים נזקקים מכספי מעשר.

תבורך מפי עליון!

הלל מאירס