עשה לך רב איך?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

איך אדם בוחר לעצמו רב מכוון ומייעץ ?

תשובה

שלום

אדם מטבע העולם נפגש באנשים היותר חכמים ממנו ובעלי דעה ומידות ויכול לקבלם עליו לרב, ובתנאי שיודע שאכן דעותיהם מהוגנות ונראה שכונתם בהליכותיהם לשם שמים.

רב לא צריך להיות דוקא אדם שעומד בראשות ישיבה או פוסק לאלפים, הרב צריך להיות מתאים לדרגת התלמיד. ולהפך אם אדם תלמיד של רב שלא מהדרגה שלו ,לא יכול לקבל ממנו ואין בכך תועלת.

לכן אדם צריך להרגיש שהרב מתאים לו לרמתו ומבין אותו, תנאי שני שיתענג על מוצא פיו זאת אומרת אם הוא חש שהוא אוהב לשמוע את אותו הרב זהו סימן המובא בספרים שיכול להיות חיבור של רב ותלמיד ביניהם.

למעשה צא ושוטט בקירבת מגוריך והיה אם תפגוש אדם שומר תורה ומצוות בשיעור קומה וכדומה תוכל לקבלו עליך לרב בתנאי כמובן שהוא יסכים לכך.