שאל את הרב - כללי

האם המילה המקראית הר משורש הרר או ההפך?

  • ט"ו אייר התשע"ז

שאלה

המילה הר בספרי הקודש מופיעה בשני צורות, הר והררי. לדוגמא הר סיני; הררי-אלף. ישנם בלשנים הטוענים כי בשפת הקודש הקדומה נהוג היה לכתוב הרר במקום הר וכי אות סופית כפולה נגנזה על ידי אנשי המסורה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

1. בשום מקום בתנ"ך (ולא רק בחמישה חומשי תורה) אין ביטוי שנקרא "הרר". המילה "הררי" היא בלשון רבים, ונועדה לתאר הרים רבים.

2. התורה מצווה לא לגרוע ולא להוסיף מילה. כך שאין מקום לומר שאנשי המסורה חלילה וחס מחקו אותיות או מילים בספר התורה שנמסר לנו מדורי דורות (גם איזה טעם יהיה להם למחוק מילה זו מכל 24 ספרי הקודש?!).

ספר התורה הועבר בשלמותו בדיוק כפי שהוא מדורי דורות בנאמנות.

בברכה,

דניאל בלס