הדאגה מה טוב בה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

ביהדות אומרים, וגם בהרצאותיו של הרב זמיר כהן ובספריו, שכל מידה יש בה חסרון ויתרון והאדם כמובן צריך להשתמש בהם במידות לטובה. לדוגמא הכעס יכול לשמש לטובה לשם חינוך, והאכזריות לשם שחיטה או מהילה וכדו` יש רבות. שאלתי היא מה יתרון יש בדאגה? כלומר, לא היה עדיף אם אדם היה משליך יהבו, טרדתו ודאגותיו על הקב"ה?! איזה היבט חיובי יש במידת הדאגה?

תשובה

שלום

הדאגה היא הכוח המניע את האדם לפעול ולחשב את עתידו ואת שיעשה איתו בימים הבאים , בלעדיה היה רובץ על מקומו בשלווה ונחת ולא מכין את עצמו כלל לרעה או למצבים שמתחדשים בכל יום.

הדיבור בגנות הדאגה ,מיוחסת לדאגה המופרזת המעכירה את רוח האדם וגורמת רק להיא עשיה ואיבוד היכולת לחשוב כראוי ולפעול.