חברה והשקפה

האם הערבים בארץ הם בבחינת גר לפי התורה?

  • י"ט אייר התשע"ז

שאלה

שלום כבוד הרב, התורה מתעסקת רבות בנושא הגרים והיחס לגרים. השאלה שלי היא האם הערבים בארץ הם בבחינת גר לפי התורה? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

הערבים אינם גרים, הנה דברי הרמ"בם הלכות איסורי ביאה פרק יד

הלכה ז
אי זה הוא גר תושב זה עכו"ם שקיבל עליו שלא יעבוד כו"ם עם שאר המצות שנצטוו בני נח ולא מל ולא טבל ה"ז מקבלין אותו והוא מחסידי אומות העולם, ולמה נקרא שמו תושב לפי שמותר לנו להושיבו בינינו בארץ ישראל כמו שביארנו בהלכות עכו"ם.

הלכה ח
ואין מקבלין גר תושב אלא בזמן שהיובל נוהג, אבל בזמן הזה אפילו קיבל עליו כל התורה כולה חוץ מדקדוק אחד אין מקבלין אותו.

בהצלחה,