מה פרוש? "ברית החדשה " שתיכרת עם בית ישראל בית יהודה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב! יש לי שאלה שמטרידה אותי זמן רב. בירצוני לדעת את הפרוש לירמיהו ל"א פס` ל-לה לגבי "ברית החדשה " שתיכרת עם בית ישראל בית יהודה

תשובה

שלום

הברית החדשה אין הכוונה לתורה עם חוקים חדשים וכדומה . שזה כבר נאמר שלא ישתנה לעולם . וכל בר דעת שמבין מה פרושו של המושג אלוקים ותורה מבין שאין בזה יכולת החלפה או שינוי . ברית הכוונה הדבר המאגד וקושר את עם ישראל להשם .ברית זה כריתת יחס בין שניים.

ולעתיד לבוא הקשר ביננו לבין הקב"ה כבר לא יתבסס על רע וטוב מידת הדין וחסד. אלא תיהיה ברית חדשה שזוהי רק מידת החסד והטוב, ומימלא זה יתבטא גם ביכולת לימוד התורה וההתקשרות על ידה לבורא .

שלא תשלוט שיכחה בלמוד וכל העולם יעשה אגודה אחת לעשות רצון השם והדעת האמיתית תשלוט בכל.