שאל את הרב - כללי

כהן הדיוט שנשא אלמנה, ואח"כ נתמנה לכהן גדול

  • כ' אייר התשע"ז

שאלה

כבוד הרב שלום, ברוח פרשתנו האחרונה, פרשת ״אמור״ - פרשת הכהנים, שאלה בתחום נישואי הכהנים. כהן הדיוט שנשא אלמנה והתמנה בערוב ימיו לכהן גדול, האם צריך לגרש את אשתו (לשעבר האלמנה)? להימנע מהמנוי? תודה ליאור

תשובה

שלום רב,

ראה במשנה מסכת יבמות (דף סא עמוד א) שאפילו אם כהן הדיוט רק אירס אישה אלמנה, ושוב אחר כך נתמנה להיות כהן גדול, שמותר לו לשאת את אותה אישה אלמנה. וכך פסק הרמב"ם (הלכות איסורי ביאה פרק יז הלכה יב). ע"ש. ואם כן בוודאי שאם הכהן הדיוט התחתן עם אישה אלמנה, ושוב נתמנה לכהן גדול, מותר לו להמשיך לחיות איתה, ואינו צריך לסרב לקבל את המינוי.

בברכה,

הלל מאירס