האם יש מחילה להוצאת זרע לבטלה?

  • כ"א אייר התשע"ז

שאלה

שלום כבוד הרב, תודה שהקדשת לי מזמנך היקר. בעוונותיי הרבים חטאתי אתמול בהוצאת זרע לבטלה. מאז זה רודף אותי ואני מרגיש כל כך רע. רבי שמעון בר יוחאי כותב שאין מחילה על חטא זה, אבל ישנם מקובלים שאומרים שישנה מחילה. שאלתי היא אם ה' יכול לסלוח לי על מה שעשיתי? והאם אוכל להמשיך ולהיות גדול בתורה אחרי שחטאתי? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

ברור שה' מוחל וסולח וכך פירשו המקובלים את דברי הזוהר שתשובה שלימה מועילה על הוצאת זרע לבטלה וכך אכן מבואר בספרים שהתמדה בלימוד תורה בשילוב התשובה מכפרת לגמרי על חטא זה.

בעז"ה תזכה לעלות ולגדול בתורה ויראת שמיים ולהיות תלמיד חכם גדול וירא שמיים כראוי כרצונך הטוב.

עלה והצלח,