בר מצווהGF

  • כ"ז אייר התשע"ז

שאלה

שלום כבוד הרב בני אמור לחגוג בר מצווה ב 10.1.18 (נולד ב 10.1.2005) נראה לי כ"ט בטבת יש לי מספר שאלות ברשותך: רציתי לדעת מתי הוא צריך לעלות לתורה האם הוא יכול לעלות לתורה באמצע השבוע (מסיבות אישיות) מתי הוא אמור להתחיל ללמוד לקראת העלייה והאם ניתן למצוא מלמד לעלייה לתורה\הפטרה ע"י התעניינות בבית הכנסת?מה המחיר הנהוג בערך דרך אגב..... יש לשריין את התאריך עם רב בית הכנסת ? סליחה על ריבוי השאלות

תשובה

שלום וברכה

הבר מצוה שלו תהיה ב16.1.18 כט' טבת. יהבר מצוה נקבעת לפי התאריך העברי ולא הלועזי.

עליו להתחיל להניח תפילין ביום זה כט' טבת 16.1.18 תוכלי לעשות לו עליה לתורה בראש חודש למחרת הבר מצוה.

כל יתר הדברים תלוי במנהג המקום ויש להתייעץ עם הגבאי או הרב בבית הכנסת.