תפילה וברכות

טעה ובירך על "על קביעת מזוזה" במקום "לקבוע מזוזה"

  • ה' סיון התשע"ז

שאלה

שלום כבוד הרב, היום קבעתי מזוזה ובירכתי בטעות "ברוך אתה ה'... אשר קידשנו במצוותיו וציוונו על קביעת מזוזה" , וצריך להגיד "וציוונו לקבוע מזוזה" יצאתי ידי חובה? תודה רבה וחג שמח

תשובה

שלום רב,

נכון שמי שקובע לעצמו מזוזה מברך "אשר קדשנו במצוותינו וציוונו לקבוע מזוזה" (שלחן ערוך יורה דעה סימן רפט סעיף א. וכן ראה בשו"ת יביע אומר חלק ח' חלק יורה דעה סוף סימן כז), ורק מי שקובע מזוזה בשליחות אדם אחר מברך "אשר קדשנו במצוותיו וציוונו על קביעת מזוזה" (רמב"ם הלכות ברכות פרק יא הלכה יב-יג. וכן ראה בספר הליכות עולם חלק ח' עמודים רמו-רמז ד"ה והנה, שציין לעוד ראשונים שכתבו כן).

מכל מקום זהו רק לכתחילה, אולם בדיעבד מי שקבע מזוזה לעצמו ובירך בטעות "על קביעת מזוזה" במקום "לקבוע מזוזה", יצא ידי חובה (שלחן ערוך הרב אורח חיים סימן תלב סעיף ד. וכן הובא בכף החיים שם אות ז. וע"ע מה שהביא בזה בספר בירור הלכה על יורה דעה עמודים רצז-חצר).

בברכה,

הלל מאירס