בחירת שם משפחה לילדים

  • ז' סיון התשע"ז

שאלה

שלום, בעקבות סוגיה שעלתה בדיון עם א רוסתי אני מעוניין לקבל מידע הלכתי בנושא הבא. שם המשפחה שלי הוא כהן ושל זוגתי הוא רביבו. לאחר החתונה היא מעוניינת להיקרא בשמות המשפחה שלי ושלה (כהן ורביבו יחד). האם לגבי הילדים שיבואו בע"ה מותר להיקרא גם בשמות המשפחה (כהן רביבו) או רק בשם משפחתי כהן. כמו כן, האם "כהן רביבו" מחיל את האיסורים כמו אצל כהנים?

תשובה

שלום וברכה

השם אינו מחיל איסורים. המציאות שהינך כהן היא הגורמת לכל האיסורים של כהן. ודין הילדים שהם כהנים כדינך וזאת ללא קשר לאיך יקראו לילדים.

אתה יכול לקרוא להם שם משפחה כפול כרצונך.

בהצלחה,