מצוות יבום כאשר כל האחים נשואים

  • ח' סיון התשע"ז

שאלה

שאלה תאורטית, אם אדם נשוי נפטר בלי ילדים וכל האחים שלו נשואים, מה עושים? תודה

תשובה

שלום רב,

גם אח נשוי יכול ליבם את אשת אחיו שנפטר ללא ילדים, כי גם רבנו גרשום מאור הגולה שהחרים שאדם לא ישא שתי נשים לא החרים במקרה של יבום וכמו שכתב השלחן ערוך אבן העזר (סימן א סעיף י).

ומנהג הספרדים שניתן לייבם גם בזמן הזה (שלחן ערוך אבן העזר סימן קסה סעיף א. וע"ע באורך בשו"ת יביע אומר חלק ו' חלק אבן העזר סימן יד, וחלק ח' חלק אבן העזר סימן כו), אולם מנהג האשכנזים שלא לייבם כלל בזמן הזה, אלא במקום זה עושים חליצה (ראה ערוך השלחן אבן העזר סימן קסה סעיף טו).

בברכה,

הלל מאירס